Wat is de vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Panathinaikos?

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli wisselt wederom na Eredivisie-overwinning

15 augustus om 14:55
Laatste update: 15 augustus om 14:54

Francesco Farioli gaat wederom het roer omgooien in zijn basisopstelling ten opzichte van het gewonnen duel tegen SC Heerenveen. De Italiaan gaf verschillende spelers rust, maar deze zullen tegen Panathinaikos weer terugkeren in de startende elf. Wat is de vermoedelijke opstelling van AjaxVoetbalNieuws.nl neemt hem met je door.

Ajax kende een goede start van het Eredivisieseizoen en won in de eigen Johan Cruijff Arena met 1-0 van SC Heerenveen. Kort daarvoor versloegen de Amsterdammers op Griekse bodem ook Panathinaikos met dezelfde cijfers. Steven Berghuis scoorde het enige doelpunt en zorgde daarmee voor een goede uitgangspostitie. Mocht Ajax in eigen huis het tweeluik van Panathinaikos winnen dan wacht in de Europa League play-off een treffen met het Poolse Jagiellonia Białystok. Zij verloren in de voorronde van de Champions League van Bodø/Glimt.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Ajax?

Farioli verbaasde vriend en vijand door zijn opstelling voor het duel met Heerenveen geheel om te gooien. Deze lekte voorafgaand aan het duel al uit en na afloop op zijn persconferentie was de Italiaan woedend over de gang van zaken. Onder andere Mika Godts, Kristian Hlynsson, Anton Gaaei en Dies Janse kregen een basisplaats. Voor de laatstegenoemde was het ook zijn debuut. Hlynsson scoorde de enige treffer van de wedstrijd tegen de Friezen opaangeven van Godts, maar net als de andere zes vervangers zullen zij allemaal op de bank moeten plaatsnemen.

Tijdens de return tegen Panathinaikos zal Farioli teruggrijpen naar zijn opstelling van het heenduel. Remko Pasveer zal het doel blijven verdedigen en het defensieve centrum wordt gevormd door Josip Sutalo en Youri Baas. Devyne Rensch keert terug op de rechtsbackpositie, terwijl Jorrel Hato wederom zijn opwachting maakt als linksback. Het gehele middenveld zal een ander aanzicht krijgen, want Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor zullen spelen. Zowel Henderson als Taylor mochten slechts invallen tijdens het duel met Heerenveen.

Voorin moet Farioli keuzes maken. Naast Brian Brobbey keert Steven Bergwijn ook weer terug in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. De aanvaller deed er vanwege een blessure langer over om fit te raken dan zijn mede EK-ganger Brobbey. Geen van beide zal vanaf het begin starten en ook Bertrand Traoré neemt weer plaats op de reservebank. Berghuis zal vanaf de rechterflank starten, terwijl Carlos Forbs terugkeert op de linkerflank. De veel besproken Chuba Akpom behoudt zijn positie in de punt van de aanval. 

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Berghuis, Akpom, Forbs.