'Ajax en Torino akkoord over Kroaat: medische keuring vindt vrijdag plaats'

Ajax nadert een akkoord met Tornio over Sosa
15 augustus om 19:27
Laatste update: 15 augustus om 19:40

Ajax staat op het punt om Borna Sosa te verhuren aan Torino. De onderhandelingen, die lange tijd muurvast zaten, zijn afgerond. Het Algemeen Dagblad meldt dat de Amsterdammers en Torino een akkoord hebben bereikt over de Kroaat, die vrijdag medisch gekeurd gaat worden. 

Torino had al enige tijd interesse in Sosa, maar Ajax stond erop de Kroatische linksback enkel te verkopen. Vanwege de wens om het salarishuis met 35 procent te verminderen, stemt Ajax nu in met een verhuurperiode. Torino zal een optie tot koop bedingen, wat mogelijk de definitieve overstap kan betekenen voor Sosa. De Kroaat heeft al een akkoord bereikt met Torino en wil graag naar Turijn vertrekken. Vorige week had hij een positief gesprek met Torino-trainer Paolo Vanoli, wat voor hem de doorslag gaf om de stap te willen zetten.

De Telegraaf meldde vervolgens dat Torino de Kroaat voor acht miljoen definitief kan inlijven. Mochten de Italianen die optie lichten, lijdt Ajax geen verlies op de speler. Vorige zomer kwam Sosa namelijk voor datzelfde bedrag over van Stuttgart. Torino zal het volledige salaris van de verdediger voor zijn rekening nemen tijdens de huurperiode. 

Sosa was een van de twaalf aankopen van voormalig technisch directeur Sven Mislintat, maar onder de nieuwe trainer Francesco Farioli kwam hij niet voor in de plannen. De linksback werd teruggezet naar Jong Ajax en kon in Amsterdam niet overtuigen. Sinds zijn komst, waarvoor Ajax acht miljoen euro betaalde, speelde hij 25 officiële wedstrijden en gaf daarin vijf assists. Ajax lijkt nu klaar om Sosa te laten gaan, met Torino als nieuwe bestemming.