Dit betaalde United al aan transfersommen voor oude bekenden van Ten Hag

Dit betaalde United al aan transfersommen voor oude bekenden van Ten Hag
24 augustus om 11:33
Laatste update: 24 augustus om 08:59

Erik ten Hag gaf al flink wat uit om Manchester United de laatste jaren te versterken. De hand op de knip houden is zeker niet onderdeel van het INEOS-plan, vooral niet als er een oud-Ajacied over kan komen. VoetbalNieuws zet op een rij hoeveel de Nederlander al uit gaf aan oude bekenden.

Ten Hag is begonnen aan zijn derde jaar bij United. De oefenmeester haalde al aardig wat spelers naar Manchester en ook dit seizoen gaat het hard op de transfermarkt. In totaal trok de manager al twintig spelers aan en de teller loopt nog altijd op.

Hoeveel gaf Manchester United al uit aan oude bekenden van Ten Hag?

Menig topvoetballer trok de afgelopen jaren naar Manchester. In de top vijf staan de namen van Rasmus Hojlund, Casemiro, Mason Mount en Leny Yoro. Voor hen werd een slordige 270,75 miljoen euro neergelegd. Koploper in deze top vijf is echter Antony, voor enkel de Braziliaan werd 95 miljoen euro betaald.  

Ten Hag heeft er een handje van om oud spelers van Ajax, of zelfs FC Utrecht (Sofyan Amrabat), naar Manchester te halen. Door de jaren heen betaalde United ruim 57 miljoen euro voor Lisandro Martinez aan Ajax, 50 miljoen euro voor André Onana aan Internazionale, Matthijs de Ligt kostte minstens 45 miljoen euro en voor Noussair Mazraoui betaalde United vijftien miljoen euro. In totaal stata het kostenplaatje op 271,57 miljoen euro.

Totale uitgaven United aan oude bekenden van Ten Hag:

Antony: 95 miljoen euro
Lisandro Martinez: 57,37 miljoen euro
André Onana: 50,2 miljoen euro
Matthijs de Ligt: 45 miljoen euro
Noussair Mazraoui: 15 miljoen euro
Sofyan Amrabat: 9 miljoen euro (huur)
Totaal: 271,57 miljoen euro