Koeman legt absentie van routiniers uit: 'Memphis moet eerst nieuwe club vinden'

Koeman legt absentie van routiniers uit: 'Memphis moet eerst nieuwe club vinden'
16 augustus om 13:26

Ronald Koeman heeft een aantal opvallende spelers uit de voorselectie van het Nederlands elftal gelaten. Het gaat om Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. Ook met Daley Blind ging de bondscoach in gesprek voordat de speler afzwaaide van zijn interlandcarrière.

"Deze voorlopige selectie markeert de start van een nieuwe periode. Natuurlijk concentreren we ons dit najaar op de Nations League, maar ook kijken we al verder richting het WK over twee jaar. We hebben daarom bewust gekozen voor een aantal nieuwe gezichten. En we hebben ook keuzes moeten maken met betrekking tot een aantal ervaren jongens met een grote staat van dienst bij Oranje", begint Koeman.

"Ik heb persoonlijke gesprekken gevoerd met Daley Blind, Georginio Wijnaldum en Marten de Roon en heb ze uitgelegd waarom ik geen beroep op ze doe en dat ik kies voor een aantal nieuwe, jonge spelers", vervolgt de bondscoach, die ook uitleg geeft over waarom Memphis in afwezigheid schittert. "Voor Memphis geldt dat hij eerst weer een club moet vinden voor hij bij ons weer in beeld komt. De groep is nu wat groter dan normaal en ik hoop dat dat een mooie stimulans is voor iedereen."

Koeman had in zijn voorselectie wel plaats voor een aantal nieuwe namen. Dat zijn spelers als Jan Paul van Hecke en Cryscencio Summerville.