Dit zijn de bijzondere aanwezigen en afwezigen in de voorselectie van Oranje

Dit zijn de bijzondere aanwezigen en afwezigen in de voorselectie van Oranje
16 augustus om 15:02

Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Daar vallen een aantal bijzondere aan- en afwezigen in op. VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Bijzondere aanwezigen

Jan Paul van Hecke
Van Hecke zat al eens bij de voorselectie van het Nederlands elftal, maar schopte het nog niet tot de definitieve selectie. Dat Koeman de verdediger van Brighton & Hove Albion opneemt, is op zich al een groot compliment. De rechtspoot heeft zich in de Premier League ontwikkeld tot een vaste waarde in de ploeg van Roberto De Zerbi, die naar Olympique Marseille is vertrokken. Eens kijken of de nieuwe manager Fabian Hürzeler het ook zo ziet zitten in Van Hecke.

Justin Kluivert
Ook Kluivert is weer eens van de partij in Oranje. De aanvallende middenvelder van Bournemouth ontbrak nog in de voorselectie van het Nederlands elftal in aanloop naar het EK, ondanks dat hij een goed seizoen draaide in de Premier League. Kluivert heeft al twee interlands op zijn naam staan en daar zouden er nu wel eens meer bij kunnen gaan komen.

Kenneth Taylor
Taylor maakt een bewogen carrière door. De middenvelder van Ajax was van de partij op het WK in 2022, werd ook opgesteld in de eerste wedstrijd die Oranje in de nieuwe periode van Koeman speelde, raakte toen uit beeld en is nu weer in beeld. Taylor zit goed in zijn vel onder Francesco Farioli bij Ajax en dit zal hem alleen maar meer goed doen.

Crysencio Summerville
Voor Summerville is het de eerste keer dat hij is opgeroepen voor het grote Oranje. Jong Oranje is hem overigens niet vreemd. De aanvaller werd afgelopen seizoen Speler van het Jaar in de Championship en dwong een transfer naar West Ham United af. Misschien is Summerville wel de speelse buitenspeler die Koeman mist.

Virgil van Dijk
In beginsel is de naam van Van Dijk niet opvallend, maar wel gezien zijn geheimzinnigheid aan het eind van het EK. De Oranje-captain vertelde dat hij nog moest nadenken over zijn toekomst in het Nederlands elftal. Daar lijkt hij nu wel uit te zijn, aangezien Van Dijk ‘gewoon’ geselecteerd is.

Afwezigen

Georginio Wijnaldum
Wijnaldum werd er de afgelopen interlandperioden weer bijgehaald door Koeman, maar daar lijkt het bij te blijven. De in Saudi-Arabië actieve middenvelder zit niet bij de voorselectie en daar heeft hij al met de bondscoach over gesproken.

Marten de Roon
Wat voor Wijnaldum geldt, geldt ook voor De Roon. De controleur droeg afgelopen week nog de aanvoerdersband bij Atalanta Bergamo, maar hoeft niet meer te rekenen op speeltijd voor het Nederlands elftal. Koeman richt zijn visie op andere spelers, zo heeft hij De Roon medegedeeld. 

Memphis Depay
Ook Memphis is niet van de partij tegen Bosnië & Herzegovina en Duitsland. De spits is nog altijd clubloos en komt pas weer in beeld wanneer hij een nieuwe werkgever heeft gevonden. Werk aan de winkel dus voor Memphis.