Dit zijn de duurste transfers van de huidige transferperiode

Topploegen slaan toe: dit zijn de duurste transfers van de huidige transferwindow

31 augustus om 09:22
Laatste update: 31 augustus om 09:20

De transfermarkt is in de grote competities gesloten en menig ploeg heeft al miljoenen gesmeten. Waar de Eredivisie zich nog rustig en op de achtergrond heeft gehouden, hebben de ploegen van het grote geld meermaals toegeslagen en VoetbalNieuws vertelt je welke spelers tot nu toe het meeste opbrachten.

In de Premier League is men los. Bijna alle ploegen gaven al flink wat geld uit en het merendeel van de ploegen staat in de Europese top van hoogste uitgaven. Niet gek dus dat de top zeven transfers een link hebben met de Engelse competitie.

Welke spelers brachten tot nu toe deze zomer het meeste geld op?

De Premier League laat het geld flink rollen, maar zij ontvingen ook al een hoop. De absolute nummer één op deze lijst is Julian Álvarez. De Argentijn speelde jaren bij Manchester City, maar zal komend seizoen zijn minuten gaan maken bij Atlético Madrid. Zij betaalden maar liefst 75 miljoen euro, exclusief bonussen.

De nummer twee op de lijst is Dominic Solanke. Hij verruilde Bournemouth voor Tottenham Hotspur en bracht maar liefst 64,3 miljoen euro in het laatje. Leny Yoro liet de Franse competitie achter zich en vertrok voor 62 miljoen euro naar Manchester United. Naast Solanke maakte ook Pedro Neto een binnenlandse overstap. Hij verruilde Wolverhampton Wanderers voor Chelsea en The Blues betaalden een slordige zestig miljoen euro. De nummer vijf op de lijst is Moussa Diaby. De Fransman koos voor het grote geld en verliet Aston Villa voor Al Ittihad en kostte eveneens zestig miljoen euro. Nummer negen deze zomer is Teun Koopmeiners. De Nederlander vertrok bij Atalanta Bergamo om een droomtransfer naar Juventus te maken. 

Duurste spelers van de transferzomer:
Julian Álvarez: 75 miljoen euro
Dominic Solanke: 64,3 miljoen euro
Leny Yoro: 62 miljoen euro
Pedro Neto: 60 miljoen euro
Moussa Diaby: 60 miljoen euro
Joao Neves: 59,9 miljoen euro
Amadou Onana: 59.4 miljoen euro
Dani Olmo: 55 miljoen euro
Teun Koopmeiners: 54,7 miljoen euro
Micahel Olise: 53 miljoen euro