Dit bedrag vraagt PSV minimaal voor Olivier Boscagli

'PSV zet fors prijskaartje op verdediger: dit vraagt de club voor Boscagli'

17 augustus om 10:07
Laatste update: 17 augustus om 10:08

Olivier Boscagli heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Brighton & Hove Albion, maar PSV vraagt minstens twintig miljoen euro voor de verdediger. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de Engelse club al twee keer heeft geboden met een hoogste bod tussen de acht en tien miljoen euro. Dit is verre van genoeg voor de regerend landskampioen.

Boscagli heeft nog een contract tot het einde van het seizoen, wat hem en zijn zaakwaarnemer hoop geeft dat PSV voor 2 september akkoord zal gaan met een lager bod. Ondanks zijn wens om naar de Premier League te verkassen, is de Fransman niet van plan om werkweigering toe te passen, zoals zijn teamgenoot Jordan Teze eerder probeerde.

Het standpunt van PSV over Boscagli wordt ondersteund door algemeen directeur Marcel Brands, die benadrukt dat de club geen noodzaak heeft om spelers te verkopen en Boscagli graag wil behouden. Toch is de verwachting dat als Brighton hun bod verhoogt, PSV uiteindelijk zal moeten toegeven. De situatie wordt nog complexer doordat AS Monaco interesse toont in Teze met een bod van twaalf miljoen euro dat dicht bij PSV’s minimumvraagprijs ligt.

Met zestien dagen tot de sluiting van de transfermarkt staat PSV voor een uitdagende periode. Als zowel Boscagli als Teze vertrekt, moet de club nieuwe verdedigingsopties overwegen. Kandidaten zoals Robin Gosens, Kenny Tete, Sepp van den Berg en Adamo Nagalo zijn al overwogen, maar niet allemaal zijn haalbaar. Vooral Tete's hoge salaris en zijn wens voor een lang contract vormen obstakels.

PSV zal dus mogelijk snel moeten schakelen om adequaat te reageren op het potentiële vertrek van twee sleutelspelers, terwijl ze proberen hun defensie voor het nieuwe seizoen op orde te houden.