Zirkzee in de voetsporen van Van Nistelrooij: deze Nederlanders scoorden voor Manc

Zirkzee in de voetsporen van Van Nistelrooij: deze Nederlanders scoorden voor Manchester United

17 augustus om 13:20
Laatste update: 17 augustus om 13:20

Joshua Zirkzee maakte vrijdagavond zijn debuut bij Manchester United. De Nederlander wist direct tot scoren te komen en treed daarmee in de voetsporen van menig landgenoot. VoetbalNieuws zet die op een rij en vertelt je welke Nederlanders voor de Premier League-ploeg wisten te scoren.

Zirkzee kon geen beter debuut wensen. De aanvaller deed slechts een half uur mee, maar in de slotfase was hij de beslissende man. Met zijn linkerbeen passeerde hij Bernd Leno en zo wist United de drie punten te pakken. De assistent manager van United zal trots op hem zijn, dat is namelijk doelpuntenmachine Ruud van Nistelrooij.

Welke Nederlanders wisten er te scoren voor Manchester United?

Zoals hierboven al staat, Van Nistelrooij was een doelpuntenmachine. In 219 wedstrijden voor The Red Devils scoorde Van The Man 150 keer. De aanvaller wordt nog altijd op handen gedragen en wordt gezien als één van de beste spitsen van zijn tijd. In de gehele geschiedenis wisten er slechts zeven spelers vaker te scoren voor United, allen hadden daar flink meer wedstrijden voor nodig.

Naast Van Nistelrooij was er nog een Nederlandse topschutter in dienst van United. Robin van Persie wist 58 maal te scoren in 105 wedstrijden voor de club. Naast hen was Arnold Mühren de enige andere landgenoot die meer dan tien keer wist te scoren. Memphis Depay bleef na 53 wedstrijden steken op zeven treffers, slechts één meer dan Daley Blind die dat als verdediger deed in 141 duels. Jordi Cruijff deed het wel beter. Hij scoorde acht keer in een United shirt.

Deze spelers kwam voor United tot scoren:
Ruud van Nistelrooij: 150 maal
Robin van Persie: 58 maal
Arnold M:uhren: 17 maal
Jordi Cruijff: 8 maal
Memphis Depay: 7 maal
Daley Blind: 6 maal
Wout Weghorst: 2 maal
Donny van de Beek: 2 maal
Alexander Büttner: 2 maal
Jaap Stam: 1 maal
Joshua Zirkzee: 1 maal