FC Barcelona komt klap te boven door dubbelslag Lewandowski en wint eerste duel

FC Barcelona komt klap te boven door dubbelslag Lewandowski
17 augustus om 23:32

FC Barcelona is erin geslaagd de eerste wedstrijd in de Primera División te winnen, maar eenvoudig was het niet. Valencia kwam in eigen huis op voorsprong en de Catalanen moesten het roer omgooien in de tweede helft: 1-2.

Voor Barcelona begon trainer Hansi Flick aan zijn vuurdoop en in de eerste helft werd vooral duidelijk dat het spel op en neer ging. Op slag van rust kwam Valencia vrij verrassend op voorsprong. Hugo Doro ontsnapte aan buitenspel en kopte knap langs Marc-André ter Stegen, waardoor Barça met een achterstand de rust leek in te gaan. In de laatste seconde van de eerste helft maakte Lewandowski echter gelijk na een assist van Lamine Yamal.

In de tweede helft had Barcelona niet lang nodig om de leiding te pakken: de ploeg mocht een strafschop nemen en Lewandowski schoot de bal perfect in de rechterbovenhoek. Na de 1-2 kregen de Catalanen nog meerdere kansen om de voorsprong te vergroten, maar een volgende goal viel niet. Ook Valencia liet de nodige grote kansen liggen. In het laatste kwart kwam Pedri nog binnen de lijnen, die in april samen met Frenkie de Jong geblesseerd raakte en weer zijn opwachting mocht maken.