Kogel door de kerk: Teze maakt miljoenentransfer van PSV naar AS Monaco

Kogel door de kerk: Teze maakt miljoenentransfer van PSV naar AS Monaco

20 augustus om 11:36

Jordan Teze verlaat PSV voor een overstap naar AS Monaco. De Franse club betaalt PSV twaalf miljoen euro, met een mogelijke twee miljoen euro extra aan bonussen, voor de 23-jarige verdediger. Hiermee heeft PSV definitief afscheid genomen van een speler die zijn gehele jeugdopleiding in Eindhoven doorliep en uitgroeide tot een vaste kracht in het eerste elftal.

Eerder deze week reisde Teze af naar Monaco voor de medische keuring. Dit betekende het begin van de afronding van de transfer. Hoewel de verdediger aanvankelijk weigerde nog in actie te komen voor PSV vanwege de aanstaande transfer, kwam hij later toch in actie tegen RKC Waalwijk en nam hij na het duel tegen Heracles Almelo al afscheid van zijn ploeggenoten.

Teze, die tot 189 officiële wedstrijden voor PSV kwam en daarin vier keer scoorde en 23 assists leverde, krijgt in Frankrijk een nieuwe uitdaging bij de huidige nummer twee van de Ligue 1. Ondertussen is PSV al op zoek naar een vervanger. Namen als Kenny Tete, die momenteel voor Fulham speelt, en Gonzalo Montiel worden genoemd als mogelijke versterkingen.