Jeugdspeler waarschuwt Ajax: dit zegt Faberski over Jagiellonia Bialystok

Jeugdspeler waarschuwt Ajax: dit zegt Faberski over Jagiellonia Bialystok
20 augustus om 12:30

Jan Faberski, de Poolse aanvaller van Jong Ajax, heeft zijn oude club Jagiellonia Bialystok gewaarschuwd dat Ajax niet te licht over de komende Europese confrontatie moet denken. Faberski, die maandagavond tegen MVV nog op de bank begon, benadrukte tegenover ESPN dat er de afgelopen jaren veel veranderd is bij de Poolse kampioen.

Faberski maakte in 2022 de overstap van Jagiellonia naar Ajax en herinnert zich nog goed hoe anders de ploeg er toen uitzag. "Ik heb daar twee jaar geleden gespeeld", vertelde de achttienjarige aanvaller. "Dat waren elf heel andere spelers dan er nu staan." De ploeg is volgens Faberski versterkt met veel buitenlandse spelers, vooral uit Spanje, wat het team beter en gevaarlijker maakt. "Ze zijn ook kampioen geworden. Het is een goed team, maar ik hoop dat Ajax er geen problemen mee kent. Dat moeten we afwachten."

De wedstrijd tussen Ajax en Jagiellonia Bialystok staat donderdagavond op het programma in Polen. Ajax moet zich over twee duels zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Mocht Ajax er niet in slagen de Poolse kampioen uit te schakelen, vervolgt het team van Francesco Farioli hun Europese avontuur in de Conference League.