'Pedersen akkoord met Feyenoord-exit: Noor wil terugkeren naar Italië'

'Torino meldt zich bij Feyenoord voor overbodige verdediger'
20 augustus om 13:50
Laatste update: 20 augustus om 13:50

Torino is in gesprek om Marcus Pedersen van Feyenoord als nieuwe rechtsback aan te trekken. De Noor hoeft bij Feyenoord niet te rekenen op veel speeltijd en heeft volgens Fabrizio Romano al een persoonlijk akkoord met de club bereikt. 

Volgens de transfergoeroe zijn de gesprekken tussen beide clubs inmiddels al gaande. Op X meldde Romano vervolgens dat er Pedersen persoonlijk al akkoord is met de club uit Turijn. Er zou een overeenstemming zijn tussen Torino FC en Pedersen voor een contract voor drie jaar plus een optie voor nog één seizoen, mocht Raoul Bellanova vertrekken.

De Noorse verdediger zou niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Italië staan. Vorig seizoen speelde Pedersen op huurbasis voor Sassuolo. Voor de Italiaanse club speelde de Noor 28 Serie A-wedstrijden. De rechtsachter kwam in de zomer van 2021 naar Rotterdam voor twee miljoen euro. Inmiddels is zijn marktwaarde opgelopen tot 5,5 miljoen euro volgens Transfermarkt.nl. Tot dusver speelde Pedersen 89 wedstrijden voor Feyenoord. Hierin kwam hij tot één doelpunt en zeven assists. 

Bij de club uit Turijn moet de verdediger Raoul Bellanova opvolgen. De verdediger van Torino staat in de nadrukkelijke belangstelling van Atalanta en lijkt deze zomer de overstap te gaan maken.