Vitesse verkoopt ondanks degradatie meeste seizoenskaarten sinds 2009/2010

Vitesse verkoopt ondanks degradatie meeste seizoenskaarten sinds 2009/2010
20 augustus om 15:00
Laatste update: 20 augustus om 15:02

Vitesse heeft dit seizoen al 11.000 seizoenskaarten verkocht, het hoogste aantal sinds het seizoen 2009/2010. Dit ondanks de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie en de financiële onzekerheden die de club de afgelopen maanden teisterden.

De club maakte het aantal verkochte seizoenskaarten dinsdagmiddag bekend en toonde daarmee de sterke steun van de achterban, zelfs na een moeilijk jaar. Het voortbestaan van de Arnhemse club hing de afgelopen tijd aan een zijden draadje door grote financiële problemen. Pas begin deze maand kreeg Vitesse de benodigde proflicentie, waardoor de deelname aan het nieuwe seizoen werd bevestigd.

De club liet weten dat de verkoop van de seizoenskaarten een teken is van de onvoorwaardelijke clubliefde van de supporters: "We vervloeken onze club, onze mooie club. Dag en nacht. Uit frustratie, teleurstelling, maar bovenal uit clubliefde: geel-zwarte clubliefde. Samen staan we achter Vites, ook komend seizoen, ongeacht de divisie."

Op sportief gebied heeft Vitesse het seizoen redelijk gestart met drie punten uit de eerste twee wedstrijden. Vorige week won het team van trainer John van de Brom de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 1-0.