Dit is waarom de DFB onderzoek doet naar Boniface na afloop van de Supercup

Dit is waarom de DFB onderzoek doet naar Boniface na afloop van de Supercup
20 augustus om 16:55

Victor Boniface, spits van Bayer Leverkusen, zou in de problemen kunnen komen na een incident tijdens de Duitse Super Cup. De Nigeriaanse aanvaller wordt ervan beschuldigd zijn middelvinger te hebben opgestoken naar de spelers van VfB Stuttgart na het laatste fluitsignaal.

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen naar het vermeende gedrag van Boniface. Tijdens de beladen wedstrijd, die Leverkusen na een strafschoppenserie won, opende Boniface zelf de score. Na afloop van de wedstrijd besloot hij de overwinning op een opmerkelijke manier te vieren. Op sociale media circuleren inmiddels beelden waarop te zien is dat Boniface mogelijk een obsceen gebaar maakt naar de teleurgestelde Stuttgart-spelers.

Leverkusen's sportief directeur Simon Rolfes reageerde na afloop op de situatie: "Er waren veel emoties in het spel, maar zoiets is onnodig. Boni moet het laten rusten", aldus Rolfes tegenover BILD.

Welke straf kan Boniface ontvangen?

Als de beschuldigingen worden bevestigd, kan Boniface mogelijk worden geschorst voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, waarin Bayer Leverkusen het aanstaande vrijdag opneemt tegen Borussia Mönchengladbach.