Absurd maar waar: dit gaf Chelsea al uit aan nieuwe spelers onder eigenaar Boehly

Absurd maar waar: dit gaf Chelsea al uit aan nieuwe spelers onder eigenaar Boehly
25 augustus om 12:37
Laatste update: 25 augustus om 12:37

Chelsea is momenteel de club met de hoogste transferuitgaven deze zomer. De ploeg uit Londen heeft flink wat ervaren met geld uitgeven, maar onder de nieuwe eigenaar gaat het rap. VoetbalNieuws vertelt je hoeveel The Blues uitgaven onder Todd Boehly.

7 mei 2022 nam Boehly het stokje over op Stamford Bridge. De Amerikaan werd de nieuwe eigenaar van Chelsea en besloot al snel met geld te smijten. Tot op heden heeft dat tot weinig succes geleid aangezien zij afgelopen jaar flinke moeite hadden om Europees voetbal veilig te stellen.

Hoeveel gaf Chelsea al uit onder Todd Boehly?

Sinds de komst van Boehly wist Chelsea al 35 nieuwe spelers, zonder huurcontracten meegerekend, vast te leggen. De A-selectie bestaat momenteel uit 42 spelers en daar lijken er nog wat bij te gaan komen. Sinds 2022 gaf Chelsea onder Boehly 1.37 miljard euro uit aan nieuwe spelers. Gemiddeld gaf de club aan alle nieuwe spelers 33 miljoen euro uit.

Zijn voorganger Roman Abramovich wist ook aardig wat geld uit te geven. Echter maakte de Rus het niet zo bont. Hij gaf in negentien jaar tijd 2,34 miljard euro uit, maar wist wel veertien prijzen te pakken. Wat het uitgavenpatroon van Boehly al helemaal gem maakt, is het feit dat in de geschiedenis van het Engelse voetbal slechts acht ploegen meer geld uitgaven aan nieuwe spelers dan Chelsea besteedde in de afgelopen twee jaar. In andere woorden. Tien huidige Premier League-ploegen gaven in de gehele geschiedenis minder uit dan het Chelsea onder Boehly in twee jaar tijd.