Ajax zet alles op alles: mag Rugani meespelen tegen Jagiellonia Bialystok?

Mag Rugani meespelen tegen Jagiellonia Bialystok?
21 augustus om 14:15

Ajax probeert met man en macht om Daniele Rugani speelgerechtigd te krijgen voor de heenwedstrijd van de Europa League-play-offs tegen Jagiellonia Bialystok. De Amsterdammers voeren op dit moment intensief overleg met zowel de KNVB als de UEFA om het papierwerk op tijd in orde te krijgen.

De inzet van de dertigjarige Italiaan zou een belangrijke versterking zijn voor het team van trainer Francesco Farioli. Rugani, die onlangs van Juventus werd gehuurd, wordt gezien als een cruciale toevoeging aan de defensie van Ajax. Technisch directeur Alex Kroes benadrukte bij de aankondiging van zijn komst het belang van Rugani’s ervaring en intelligentie in het spel. Volgens Kroes brengt hij de broodnodige balans in de relatief jonge achterhoede van Ajax.

Rugani bleek bij zijn medische keuring in Amsterdam in uitstekende conditie te verkeren, wat de hoop vergroot dat hij zijn debuut in Polen kan maken. Mocht Ajax erin slagen om het tweeluik tegen Jagiellonia Bialystok winnend af te sluiten, dan plaatst het zich voor de groepsfase van de Europa League. Het is daarom van groot belang voor de Amsterdammers dat Rugani al direct kan worden ingezet.

De komende uren zullen cruciaal zijn voor Ajax, dat alles op alles zet om de papieren voor de Italiaan op tijd rond te krijgen. Farioli hoopt dat zijn ploeg morgenavond kan profiteren van de extra ervaring die Rugani met zich meebrengt.