'Update: Ajax en Heerenveen akkoord over Noppert, maar Gorter heeft laatste woord'

Ajax meldt zich in Friesland voor Noppert
21 augustus om 17:00
Laatste update: 21 augustus om 17:00

Ajax heeft zich bij sc Heerenveen gemeld om een transfer van Andries Noppert te bespreken. Dat verrassende nieuws brengt Voetbal International. Jay Gorter zou op zijn beurt de omgekeerde weg kunnen bewandelen.

Noppert kent sinds het WK 2022 in Qatar een roerige periode bij Heerenveen. Na een aantal slechte optredens viel hij afgelopen seizoen buiten de basis en ook dit seizoen is hij onder de nieuwe hoofdtrainer Robin van Persie niet de onbetwiste eerste doelman. Desondanks lonkt een stap naar Ajax, dat na het vertrek van Geronimo Rulli een nieuwe keeper hoopt te verwelkomen.

Als Ajax en Heerenveen eruit komen over de transfersom, zou Jay Gorter de omgekeerde weg kunnen bewandelen, stelt VI. De jonge doelman komt in Amsterdam niet in aanmerking voor een basisplek en zou zelf openstaan voor een vertrek. Eerder legde Gorter wel een aanbieding van Willem II naast zich neer.

Update: Ajax en sc Heerenveen hebben een akkoord bereikt over de transfer van Andries Noppert naar Amsterdam. De overgang hangt echter af van Jay Gorter, die mogelijk de omgekeerde weg zal bewandelen naar Friesland. Volgens Omrop Fryslan is er sprake van een ruildeal voor één seizoen. De bal ligt nu bij Gorter: als hij instemt met een tijdelijk vertrek naar Heerenveen, is de transfer van Noppert naar Ajax een feit.

Onder leiding van trainer Robin van Persie heeft Noppert bij Heerenveen zijn basisplaats verloren, waardoor de doelman openstaat voor een nieuwe uitdaging. Ajax, dat op zoek is naar versterking onder de lat, ziet in Noppert een geschikte kandidaat. Ondanks het akkoord tussen de clubs, wordt de deal pas definitief als Gorter bereid is om een seizoen voor Heerenveen te spelen.

Ajax-adviseur Louis van Gaal, die Noppert kent van het Nederlands elftal, was eerder lovend over de kwaliteiten van de Heerenveen-doelman. Gorter heeft nu de sleutel in handen om deze ruildeal te laten slagen.