'Feyenoord lijkt aanvaller uit te kunnen zwaaien, Lech Poznań concreet'

Lech Poznań concreet voor Patrik Wålemark
21 augustus om 18:50
Laatste update: 21 augustus om 18:50

Patrik Wålemark kan zijn carrière gaan vervolgen in Polen. Lech Poznan heeft een bod in Rotterdam neergelegd voor de diensten van de aanvaller. Feyenoord had de Zweed eerder al verteld te kunnen zoeken naar een nieuwe club.

'Vanuit Polen heeft Lech Poznań een aanbieding gedaan voor Patrik Wålemark', weet het betrouwbare medium 1908.nl te melden. Eerder werd al bekend dat de rechtsbuiten kon vertrekken uit Rotterdam, maar er werd nog altijd geen goede match gevonden. Wålemark's zaakwaarnemer meldde van verschillende geïnteresseerde clubs uit Zweden, maar de transfersom was te hoog.

Interesse was er dus al eerder, maar deze werd tot nu toe nog niet concreet. Of het om een permanente deal gaat of wederom een huurdeal is nog niet duidelijk. Vorig seizoen werd Wålemark binnen de Eredivisie verhuurd aan SC Heerenveen. 'Feyenoord weet dat de Poolse topclub gesprekken voert met de 22-jarige Zweedse linkspoot en verwacht ieder moment een aanbieding. Uit onderhandelingen moet blijken of het uiteindelijk in een verhuurperiode of een permanente transfer resulteert', aldus 1908.nl.

Feyenoord kocht Wålemark in de winter van 2022 voor iets meer dan drie miljoen euro van het Zweedse BK Häcken. Het werd geen succesverhaal in De Kuip en dus lijkt er na 36 officiële duels voor de Rotterdammers al een einde aan zijn tijd te komen. Hij scoorde drie keer en leverde drie assists af in die wedstrijden. Volgens Zweedse media hangt er een prijskaartje van 2.6 miljoen euro om zijn nek. Transfermarkt.com schat de waarde van Wålemark in op drie miljoen euro.