'Terugkeer naar thuisland lijkt uitgesloten voor Feyenoord-aanvaller'

Patrik Wålemark wil niet terugkeren naar Zweden
12 augustus om 18:10

Een terugkeer naar Zweden lijkt geen optie voor Patrik Wålemark. De aanvaller mag vertrekken, maar vanwege zijn eigen voorkeur en de vraagprijs van de Rotterdammers lijkt een transfer terug naar huis niet op de agenda te staan. Vanuit de Allsvenskan is er veel interesse.

Brian Priske heeft het besluit genomen om verschillende selectiespelers op de transferlijst te zetten. Eén daarvan is de aanvaller Wålemark. Het liefst zien de Rotterdammers hem definitief vertrekken, maar een mogelijk nieuwe huurdeal is ook niet uitgesloten. Afgelopen seizoen werd de Zweed al verhuurd, maar toen bleef hij binnen Nederland. Uiteindelijk speelde hij 25 wedstrijden voor SC Heerenveen. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij vier assists. 

Het Zweedse FotbollDirekt kan Wålemark op veel interesse rekenen vanuit zijn thuisland. Echter meldt het medium ook dat de vraagprijs van de Rotterdammers aan de hoge kant ligt. Volgens FotbollDirekt verlangt Feyenoord rond de dertig miljoen kronen, in euro's staat dat bedrag gelijk aan ongeveer 2.6 miljoen euro. Geen enkele Zweedse club lijkt dat bedrag te willen betalen en Wålemark speelt zelf liever ook niet voor een andere club dan BK Hacken.

"Er is veel interesse, maar we hebben nu geen contact met clubs uit Zweden", spreekt de zaakwaarnemer van Wålemark Fredrik Risp tegenover het medium. "Het doel is nog steeds het buitenland, dat is wat Patrik wil. Maar we weten niet wat er zal gebeuren en het kan nog wel een paar weken duren." Daarmee is er slecht nieuws voor Feyenoord, want de club wil spoedig verkopen om zelf verdere stappen te maken op de transfermarkt.