Wat zegt Francesco Farioli over zijn landgenoot Daniele Rugani?

Farioli ziet 'heel slimme speler' in Rugani: wat zegt hij over zijn landgenoot?

21 augustus om 21:05

Daniele Rugani is met Ajax afgereist richting Polen voor het duel met Jagiellonia Bialystok. Met de handtekening van de Italiaan hadden de Amsterdammers eindelijk de langverwachte aanwinst binnen van Francesco Farioli. Wat zegt de Ajax-trainer over Rugani? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Het duurde lang, maar Ajax kon eindigelijk de komst van Rugani bekend maken. Tijdens het duel van Jong Ajax tegen MVV was hij al aanwezig op De Toekomst en één dag later was daar eindelijk het verlossende woord. De Italiaan wordt voor één seizoen gehuurd van Juventus en daarmee heeft Farioli een langverwachte aanwinst binnen. Al sinds zijn komst wilde de Italiaan zijn landgenoot graag hebben.

Wat zegt Farioli over Rugani?

'Daniele is een speler die ons ervaring en winnaarsmentaliteit brengt', klinkt het op de persconferentie van Farioli voorafgaand aan het duel in de play-off ronde van de Europa League. 'Hij is niet heel spectaculaire verdediger, want hij tackelt niet enorm veel, maar hij is vooral een heel slimme speler. Daniele heeft het vermogen om het spel te lezen en te anticiperen wat de tegenstander van plan is. Dus zijn positionering is goed. En hij brengt spirit, want in de gesprekken die we gehad hebben, bleek hij erg gemotiveerd om naar Ajax te komen. Met veel nederigheid en het verlangen het team te helpen. Dat is wat ik van hem eis, en dat is wat hij graag brengt. En dus hoort hij bij de groep.'