Dit is de selectie van Ajax voor het duel met Jagiellonia Bialystok

Opsteker voor Ajax: Farioli neemt Rugani mee naar Polen voor cruciale wedstrijd

21 augustus om 15:10

Ajax-trainer Francesco Farioli kan in de belangrijke Europese wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok direct een beroep doen op nieuwkomer Daniele Rugani. De Italiaanse verdediger, die wordt gehuurd van Juventus, is speelgerechtigd en reist mee naar Polen.

Rugani is direct opgenomen in de selectie van 24 spelers die donderdagavond in de play-offs van de UEFA Europa League in actie komen. Zijn aanwezigheid in de ploeg is een opsteker voor Farioli, die met Ajax een belangrijk duel tegemoet gaat. Rugani is mogelijk al vanaf de eerste minuut te zien, wat zijn officiële debuut zou betekenen.

Naast Rugani zijn er ook plekken in de selectie voor jonge talenten als Jorthy Mokio en Nick Verschuren, die voor het eerst worden opgenomen in de A-selectie. Het duel tegen Jagiellonia Bialystok begint om 20:45 uur.

De volledige spelerslijst van Ajax:

- Jay Gorter
- Remko Pasveer
- Diant Ramaj
- Devyne Rensch
- Anton Gaaei
- Jorrel Hato
- Youri Baas
- Daniele Rugani
- Josip Šutalo
- Nick Verschuren
- Dies Janse
- Jorthy Mokio
- Jordan Henderson
- Kenneth Taylor
- Sivert Mannsverk
- Branco van den Boomen
- Steven Bergwijn
- Brian Brobbey
- Chuba Akpom
- Carlos Forbs
- Bertrand Traoré
- Steven Berghuis
- Mika Godts
- Christian Rasmussen

Ajax heeft Rugani gehuurd tot het einde van het seizoen. Dit geeft Farioli extra opties in de verdediging, iets wat hard nodig is gezien de wisselende prestaties van de afgelopen tijd. De aanwezigheid van ervaren krachten als Rugani kan mogelijk de defensieve stabiliteit brengen die Ajax zoekt.