Santiago Gimenez kan naar Leicester City

'Volgende Premier League-optie dient zich aan voor Gimenez'

22 augustus om 11:40
Laatste update: 22 augustus om 11:40

Daags na het afgewezen bod van Nottinham Forest kan Santiago Gimenez alweer op de volgende Premier League-interesse rekenen. Leicester City zou zich mogelijk graag willen versterken met de Mexicaan. Toch blijft de deur van Forest nog niet geheel dicht te zijn gedaan.

'Leicester vraagt ​​Santiago Gimenez om te concurreren met Jamie Vardy', kopt de Mexicaanse tak van FOX Sports. Na Nottinham Forest zouden ook The Foxes interesse hebben in zijn handtekening. Afgelopen seizoen promoveerde Leicester City terug naar de Premier League en tijdens de eerste competitiewedstrijd was het meteen weer raak voor Vardy. Met zijn 37 jaar is de Engelsman niet meer de jongste en dus moet Gimenez met hem gaan concureren.

Op dit moment is er nog geen concreet bod gedaan door Leicester City, maar daar kan de komende dagen verandering in komen. Volgens FOX Sports-journalist Gustavo Mendoza is er echter een belangrijke eis die de spits stelt. 'Gimenez wil in de Champions League spelen', klinkt het tijdens een live uitzending van de Mexicaanse omroep. 

Hoewel gisteren naar buiten kwam dat Feyenoord het bod van Nottinham Forest van ongeveer dertig miljoen had afgewezen blijkt de deur voor een deal nog altijd niet helemaal gesloten. 'Wees voorzichtig, Nottingham Forest is niet volledig uitgesloten', aldus Mendoza na gesprekken met de entourage van Gimenez. In Rotterdam heeft Santi nog een contract tot medio 2027, volgens Transfermarkt.com heeft hij een waarde van veertig miljoen euro. Er zal dus een nieuw uitgaand transferrecord nodig zijn van Feyenoord om de Mexicaan los te weken.