Volgens ESPN wil Jay Gorter niet naar Heerenveen sinds een gesprek met Van Persie

'Gesprek met Van Persie gaf doorslag bij Gorter om niet naar Heerenveen te gaan'

22 augustus om 16:34

De reden waarom Jay Gorter niet naar SC Heerenveen wil, is een gesprek met Robin van Persie geweest. Dat weet ESPN, dat net als Voetbal International weet te melden dat Ajax dus ook kan fluiten naar de komst van Andries Noppert.

Woensdag kwam het nieuws naar buiten dat Ajax en Heerenveen in gesprek waren over een ruildeal omtrent Noppert en Gorter. Dat leek de goede kant op te gaan, tot donderdagmiddag. VI wist te melden dat Gorter een stokje voor de deal heeft gestoken en ESPN komt nu met meer informatie.

Gorter zou zijn besluit hebben genomen na een gesprek met Van Persie. Wat er in dat gesprek tussen de doelman en trainer van Heerenveen is gezegd, is niet bekend. Noppert had de transfer naar Amsterdam op zijn beurt wel willen maken, klinkt het. De vijfvoudig Oranje-international zou met technisch directeur Alex Kroes hebben gesproken over een reserverol achter Remko Pasveer en daarmee akkoord zijn gegaan.

Dat Gorter niet naar Heerenveen gaat, betekent niet dat de keeperscarroussel is gestopt met draaien bij Ajax. Naar verwachting gaat Diant Ramaj de club nog verlaten en is ook de naam van Alban Lafont gevallen.