Kogel door de kerk: Van den Berg blijft actief in de Premier League en tekent tot 2029

22 augustus om 19:59
Laatste update: 22 augustus om 20:03

Sepp van den Berg maakt definitief de overstap naar Brentford. De Premier League-club betaalt Liverpool een bedrag dat kan oplopen tot 29 miljoen euro voor de Nederlandse verdediger. Van den Berg heeft hiermee een einde gemaakt aan een transfersoap die de hele zomer duurde.

PSV en Feyenoord waren lange tijd geïnteresseerd in Van den Berg, maar hun biedingen kwamen niet in de buurt van het bedrag dat Brentford bereid was te betalen. Bayer Leverkusen bereikte al eerder een akkoord met Liverpool, maar Van den Berg koos uiteindelijk voor een binnenlandse transfer naar Brentford.

Van den Berg heeft tot medio 2029 getekend bij de Premier League-club, die vorig seizoen als zestiende eindigde in de Premier League. De verdediger speelde afgelopen seizoen 36 wedstrijden voor FSV Mainz 05, waarin hij drie keer tot scoren kwam. 

PEC Zwolle, waar Van den Berg zijn jeugdopleiding genoot, profiteert eveneens flink van deze transfer. De club uit de Eredivisie ontvangt meer dan vier miljoen euro dankzij een doorverkooppercentage en opleidingsvergoeding.