'Van den Berg ziet wederom club afhaken, slechts Premier League lonkt'

Bayer Leverkusen valt af in de strijd voor Sepp van den Berg
21 augustus om 18:45

Sepp van den Berg zal hoogstwaarschijnlijk niet de overstap naar Bundesliga-kampioen Bayer Leverkusen maken. De Nederlander was in gesprek met Xabi Alonso, maar Die Werkself vallen over hetzelfde probleem als PSV. Binnen de Premier League blijven lijkt mogelijk Van den Berg's enige kans.

Verschillende clubs azen nog altijd op Van den Berg. PSV is ondertussen afgehaakt en kijkt naar alternatieven, want het prijskaartje dat Liverpool om de nek van de verdediger hing was te hoog. In totaal willen The Reds twintig miljoen euro plus vijf miljoen in bonussen. Die prijs is ondertussen ook bekend bij Bayer Leverkusen, maar de ploeg haakt af. Volgens Sky Sports Deutschland zou het prijskaartje ook te gortig zijn voor de Duitse kampioen.

Tussen Alonso en Van den Berg zou al contact zijn geweest, maar net als PSV en VfB Stuttgart lijkt het hem niet te gaan worden. Stuttgart stapte net als de Eindhovenaren al eerder uit de race, al blijft er een kleine kier voor een transfer naar Leverkusen. Mocht er een verdediger bij Die Werkself vertrekken voor Deadline Day, dan zal Van den Berg als vervanger gehaald worden.

Momenteel is Brentford de enige club die het eens kan worden over de transfersom van Van den Berg met Liverpool. Brentford wil zich graag versterken met de 22-jarige. 'Brentford is 100% zeker en bereid om twintig miljoen plus vijf miljoen te betalen', zo schrijft het Duitse medium. De bal ligt momenteel dus bij de Nederlander. 'Het is nu wachten op de beslissing van de speler.'