Berghuis krijgt andere rol bij Ajax: dit zegt Farioli over zijn keuzes

Berghuis krijgt andere rol bij Ajax: dit zegt Farioli over zijn keuzes

22 augustus om 20:50
Laatste update: 22 augustus om 20:54

Francesco Farioli heeft zich tegenover Ziggo Sport uitgelaten over zijn tactische keuzes voor de ontmoeting met Jagiellonia Białystok. Steven Berghuis zal tegen de Polen op het middenveld plaatsnemen en Carlos Forbs en Mika Godts bekleden de flanken.

"Ja, het is een andere rol. Het is een beetje nieuw, maar Berghuis kan het aan. Deze week hebben we er een kort gesprek over gehad en hij was positief, dus we hebben besloten hiervoor te gaan." Doordat Berghuis naar het middenveld gaat, staan Forbs en Godts in de aanval bij Ajax. "Carlos en Mika zijn twee spelers met karakteristieke kwaliteiten. De één kan naar binnen komen, terwijl de ander langs de zijkant gevaarlijk kan zijn."

Farioli sprak tegenover Ziggo Sport ook zijn waardering voor Youri Baas uit. "Hij kwam niet bepaald voor in mijn plannen, maar ik ben iemand die graag zijn mening herziet als iemand mij weet te overtuigen. Youri doet het goed en heeft in alle wedstrijden een grote bijdrage gehad. Dus ik ben heel blij met hem." De Italiaanse trainer noemt Baas een speciale verrassing.