FC Twente heeft nieuwe rechtsback binnen: NEC neemt afscheid van verdediger

FC Twente versterkt zich met Bart van Rooij als nieuwe rechtsback
23 augustus om 20:35
Laatste update: 23 augustus om 20:36

FC Twente heeft eindelijk de felbegeerde rechtsback binnengehaald: Bart van Rooij komt over van NEC. De 23-jarige verdediger uit Escharen heeft de medische keuring volbracht en tekent een contract voor vier jaar bij de club uit Enschede.

Van Rooij wordt gezien als de ideale vervanger na het vertrek van Joshua Brenet en Alfons Sampsted eerder deze zomer. Hoewel de onderhandelingen tussen NEC en FC Twente moeizaam verliepen en de deal meerdere keren op het punt van mislukken stond, is er de afgelopen dagen toch een doorbraak gekomen. FC Twente betaalt naar verluidt ongeveer één miljoen euro voor de verdediger.

"Het hele verhaal van FC Twente spreekt mij erg aan", vertelt Van Rooij op de clubwebsite van FC Twente. "Het plan van de club, de ambities en het Europees toneel waar je op speelt maken het heel aantrekkelijk om hier te voetballen. Ik heb mijn hele carrière bij NEC gespeeld en het daar altijd naar mijn zin gehad. Nu kan ik een nieuwe stap maken en FC Twente is een ideale club waar ik verder kan groeien. FC Twente heeft een prachtig stadion, een mooie aanhang en een leuke spelersgroep waar ik prima in pas."

Van Rooij speelde bij NEC 170 wedstrijden en was daarin goed voor zeven goals en vijftien assists. De rechtsback ziet de overgang naar FC Twente als een belangrijke stap in zijn carrière. Hij zal zich maandag bij de selectie voegen, waarmee hij de vierde versterking van de club deze transferperiode wordt. Eerder trok FC Twente al Sam Lammers, Bas Kuipers en Sayfallah Ltaief aan.