Dit zegt Akpom over zijn toekomst bij Ajax na zijn hattrick tegen Jagiellonia

Dit zegt Akpom over zijn toekomst bij Ajax na zijn hattrick tegen Jagiellonia

22 augustus om 23:30

Chuba Akpom was donderdag de grote man bij Ajax. De Engelsman wist in de 1-4 overwinning een hattrick te noteren. De spits is in Amsterdam zeker niet altijd onomstreden en gaat na afloop tegenover Ziggo Sport in over zijn eigen toekomst. 

"Het voelt geweldig", begint Akpom tegenover Ziggo Sport. "Het belangrijkste is natuurlijk dat we winnen, maar een hattrick scoren als aanvaller is een perfect gevoel. Het was een perfecte dag vandaag. Het voelt heel speciaal."

De spits was vorig seizoen behoorlijk ongelukkig bij Ajax, maar lijkt onder Francesco Farioli het plezier teruggevonden te hebben. "Ik geniet van dit gevoel en ook van het werken onder de nieuwe trainer. Ik probeer positief te blijven, ook al zijn het mijn eerste goals dit seizoen. Ik voel me heel blij." Akpom krijgt veel vertrouwen van de Italiaanse trainer en dat doet hem goed. "Ik waardeer het dat de coach me zoveel vertrouwen geeft. Ik doe mijn best om honderd procent te geven op het veld. Soms werkt het, soms niet. Ik ben blij om Ajax te vertegenwoordigen."

Deze zomer wordt Akpom veelvuldig in verband gebracht met een transfer. De Amsterdammers zouden Wout Weghorst willen halen en zouden de Engelsman graag zien vertrekken. "Ik probeer me niet te focussen op de geruchten. Zodra ik het Ajax-shirt aantrek, geef ik alles. Alle afleiding probeer ik te blokkeren. Ik ben blij dat ik hier ben, zeker. Wie zou er niet blij zijn om voor Ajax te spelen? Het is een hele grote club."