Vermoedelijke opstelling Feyenoord voor de Rotterdamse Derby tegen Sparta

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: wissel achterin voor Rotterdamse derby

25 augustus om 09:45
Laatste update: 25 augustus om 09:23

Bijna de gehele selectie van Feyenoord is fit en dus moet Brian Priske keuzes gaan maken. Slechts één wijziging lijkt hij in zijn basiself door te voeren. Wat is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen Sparta Rotterdam? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Na een ruime overwinning op PEC Zwolle en een gelijkspel thuis tegen Willem ll wacht voor Feyenoord de Rotterdamse derby met Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel speelde de Rotterdammers vorig seizoen nog op hte laatste moment gelijk door een doelpunt van Leo Sauer, maar Priske zal dit keer hopen op een ander resultaat. Slechts alleen Gernot Trauner en Quilindschy Hartman zullen in de wedstrijdselectie ontbreken vanwege een blessure. 

Wat is de vermodelijke opstelling van Feyenoord?

Net als onder Arne Slot begon Feyenoord wederom met een misstap aan het seizoen. Deze werd in Zwolle deels rechtgezet, maar de achterstand op PSV bedraagt toch alweer twee punten. Verschillende wijzigingen voerde Priske door tegen PEC en deze lijken te blijven staan. De Deen zal weer kiezen om met vier verdedigers achterin te gaan spelen net als de vorige wedstrijd.

Bart Nieuwkoop lijkt het kind van de rekening te gaan worden. De rechtsachter speelde nog enkele wedstrijd in de basis, maar wordt nu vervangen door Beelen. Na een korte blessure keert hij terug in de basisopstelling en dat betekent dat Lutsharel Geertruida naar de rechtsachter positie schuift. Timon Wellenreuther behoudt zijn plaats onder de lat en Dávid Hancko en Hugo Bueno zullen de linkerkant van de verdedigingslinie vormen.

De wissel achterin lijkt de enige te zijn bij Feyenoord richting de Rotterdamse derby. Op het middenveld blijven Quinten Timber, Ramiz Zerrouki en Antoni Milambo staan. De veelbesproken Calvin Stengs bekroonde zijn terugkeer met een doelpunt tegen PEC en hij zal ook wederom starten. Igor Paixão staat op de linkerflank, terwijl de in transfernieuws gehulde Santiago Gimenez in de spits staat.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Bueno; Zerrouki, Milambo, Timber; Stengs, Gimenez, Paixão.