Dit zegt Nick Olij over een mogelijke transfer naar Feyenoord

Dit zegt Nick Olij over de mogelijkheid om Bijlow op te volgen bij Feyenoord

23 augustus om 23:30
Laatste update: 23 augustus om 23:28

Nick Olij hoopt nog altijd op een stap hogerop deze zomer, zo bevestigt hij in een interview met RTV Rijnmond. De doelman van Sparta, die al anderhalf seizoen indruk maakt, staat in de belangstelling van onder meer Feyenoord. De Rotterdammers zouden Olij op het oog hebben als vervanger van Justin Bijlow, die mogelijk naar Southampton vertrekt.

Ondanks de hardnekkige geruchten blijft Olij zelf kalm en gefocust op zijn huidige club. "Op dit moment speel ik voor het logo dat ik op mijn borst heb, daar doe ik mijn uiterste best voor. Nogmaals, ik speel nu hier",verklaart hij. Olij heeft nog een contract bij Sparta tot de zomer van 2026 en benadrukt dat hij niet bezig is met de geruchten.

De doelman geeft echter wel aan dat hij openstaat voor een nieuwe uitdaging. "Ik heb al anderhalf jaar meermaals aangegeven dat ik graag een stap wil maken. Ik heb dit nu al meerdere malen meegemaakt op deze manier. Door de jaren heen word je daar wel rustiger in",  aldus Olij. Eerder deze winter wees hij een aanbieding van FC Kopenhagen af, maar nu lijkt hij wel klaar voor een transfer.

Niet alleen Feyenoord, maar ook PSV zou interesse hebben in Olij. Beide clubs zijn mogelijk op zoek naar een nieuwe keeper, door het mogelijke vertrek van respectievelijk Bijlow en Walter Benítez. "Dat gaan we zien", reageert Olij nuchter op de vraag of dit iets voor hem betekent.

Voor de aankomende stadsderby tegen Feyenoord heeft Olij echter geen speciale gevoelens. "Afgelopen twee jaar hebben we goed partij kunnen bieden, dat willen we dit jaar weer laten zien", zegt hij over de wedstrijd.