Almere kan geschiedenis schrijven tegen PSV: dit is hoe de vorige ontmoetingen verliepen

Almere kan geschiedenis schrijven tegen PSV: dit is hoe de vorige ontmoetingen ver
24 augustus om 11:47

Almere City hoopt zaterdagavond geschiedenis te schrijven. De ploeg van Hedwiges Maduro had het lastig tot op heden, maar hoopt op een stunt tegen PSV. VoetbalNieuws vertelt je waarom de wedstrijd speciaal kan worden.

Almere begon het seizoen tegen AZ. Een wedstrijd die werd ontsierd door drie rode kaarten ging met 0-1 verloren, dit terwijl er wellicht meer in had gezeten voor de thuisploeg. Een week later was Fortuna Sittard met 3-0 te sterk en nu wacht PSV.

Hoe kan Almere geschiedenis schrijven tegen PSV?

In de geschiedenis van de Eredivisie speelden Almere en PSV slechts tweemaal tegen elkaar. Dit omdat de ploeg afgelopen jaar voor het eerst promoveerde naar het hoogste niveau en in 2014 was PSV in de KNVB Beker met 1-5 te sterk. Je voelt het wellicht al aankomen, maar PSV was afgelopen jaar tweemaal te sterk. Thuis met 2-0 en in Almere werd er met 0-4 gewonnen.

Almere winst nog nooit een punt te pakken tegen PSV en nu de Eindhovenaren achterin flink verzwakt zijn, loeren er kansen. Met een doelpunt schrijven zij al geschiedenis, maar mochten zij punten pakken, dan zal menig supporter dat lang herinneren.