United verliest in de blessuretijd van Brighton, ongelukkige rol voor Zirkzee

24 augustus om 15:28
Laatste update: 24 augustus om 15:29

Manchester United heeft in een dramatische slotfase met 2-1 verloren van Brighton & Hove Albion. João Pedro werd de matchwinner voor de thuisploeg door diep in blessuretijd het winnende doelpunt te scoren.

De wedstrijd begon stroef voor de bezoekers uit Manchester. Brighton kwam na 32 minuten op voorsprong dankzij Danny Welbeck, die een pass van Kaoru Mitoma eenvoudig binnentikte. Manchester United kreeg enkele kansen om gelijk te maken, maar een doelpunt van Marcus Rashford werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft kwam Manchester United met Joshua Zirkzee in de gelederen beter in de wedstrijd. Amad Diallo scoorde na een steekpass van Noussair Mazraoui de gelijkmaker in de 60e minuut. Diallo draaide naar binnen en schoot via een verdediger van Brighton raak. Even later ontsnapte United aan een nieuwe achterstand toen Welbeck de lat raakte. In de 72ste minuut leek United op voorsprong te komen. Alejandro Garnacho kon uithalen, maar voordat de bal over de lijn ging werd de bal getoucheerd door Zirkzee, die in buitenspelpositie stond.

De slotfase was hectisch, met meerdere wissels en gele kaarten. Matthijs de Ligt kwam in de 79e minuut het veld in voor Harry Maguire, in de hoop de drie punten veilig te stellen voor de ploeg van Erik ten Hag. Maar in de vijfde minuut van de blessuretijd sloeg Brighton alsnog toe. João Pedro schoot de bal langs André Onana en bezorgde Brighton de overwinning.