Sancho weer niet bij selectie Manchester United: dit zegt Ten Hag over zijn keuzes

Sancho weer niet bij selectie Manchester United: dit zegt Ten Hag over zijn keuzes

24 augustus om 13:10
Laatste update: 24 augustus om 13:18

Manchester United neemt het zaterdagmiddag op tegen Brighton & Hove Albion. Erik ten Hag kiest ervoor om net als vorige week te beginnen zonder Joshua Zirkzee, die tegen Fulham verantwoordelijk was voor de enige treffer. Tegenover TNT Sports gaat de trainer in op zijn tactische keuzes tegen Brighton. 

Ten Hag wordt als eerst gevraagd over de plek op de bank voor Zirkzee. De Nederlander luisterde vorige week zijn debuut op met de winnende treffer, maar start tegen Brighton op de bank. "We hebben vorige week gewonnen, maar nadat we de wissels hebben ingebracht. De wisselspelers zijn heel belangrijk. Je hebt starters en je hebt afmakers", laat Ten Hag weten aan TNT Sports.

Rio Ferdinand is als analist aanwezig en ziet dat United tegen Fulham lastiger te verslaan was dan vorig seizoen. Ten Hag is van mening dat dat vooral te maken heeft met de fittere selectie dan vorig seizoen. "Het is heel belangrijk dat we moeilijk te verslaan zijn. Als ons team compleet is, dan kunnen we iedereen verslaan. Maar dat begint met iedereen beschikbaar hebben."

Jadon Sancho zit net als vorige week niet bij de selectie van United. Volgens Ten Hag heeft dat niks te maken met een mogelijke transfer van de Engelsman, met wie Ten Hag vorig seizoen in de clinch lag. "Hij is hier. Ik moest een keuze maken. We hebben wat problemen gehad. We hebben een volledig team nodig, hij is daar één van. Hij moet vechten voor zijn positie. We moeten elke positie dubbel bezet hebben, want het is een lang en vol seizoen."