Kranten zien PSV, ondanks tranferperikelen, eenvoudig winnen van Almere City

Kranten zien PSV, ondanks transferperikelen, eenvoudig winnen van Almere City

25 augustus om 08:05
Laatste update: 25 augustus om 08:05

PSV boekte zaterdagavond een indrukwekkende 1-7 overwinning op Almere City, hoewel de wedstrijd aanvankelijk niet zo soepel verliep als de eindstand doet vermoeden. De kranten hebben hier op verschillende manieren op gereageerd.

'Fietsend door het programma heen'

De Telegraaf benadrukt de brede selectieproblemen bij PSV, die voornamelijk door transferperikelen en blessures zijn veroorzaakt. 'De kampioen fietst in de openingsweken van het seizoen probleemloos door het gemakkelijke programma heen', schrijft de krant. Ondanks de personele problemen wist PSV de wedstrijd in Almere overtuigend naar zich toe te trekken: 'PSV zette wat extra aan en liep na rust uit naar een monsterscore.' Over Almere City merkt De Telegraaf op dat de ploeg van Hedwiges Maduro er 'totaal niet aan te pas kwam' en op alle fronten werd 'overvleugeld door PSV'.

'Als een kaartenhuis in elkaar gezakt'

Algemeen Dagblad beschrijft hoe PSV, ondanks de spanning na de onverwachte tegengoal, snel de controle heroverde. 'Heel even was er spanning, door een totaal onverwachte tegengoal. Maar PSV nam de spanning snel weer weg', aldus het AD. De krant concludeert dat PSV in de slotfase 'gretig' bleef en Almere City uiteindelijk 'als een kaartenhuis in elkaar zakte'.

De Volkskrant richt zich op de bredere context van PSV’s huidige situatie, vooral de invloed van transferperikelen. De krant stelt dat PSV, ondanks de zorgen over transfers, gewoon doorgaat met winnen: 'Alleen kort na rust kroop er even wat zweet in de Eindhovense oksels toen Almere op 1-2 kwam, maar dat was ook zo weer verdwenen.' De Volkskrant merkt ook op dat PSV, met een jong team en ondanks alle onrust, nog steeds 'bovenaan' staat waar het hoort.