Dit is waarom De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax zondag mogelijk niet doorgaat

Waarom De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax zondag mogelijk niet doorgaat
26 augustus om 09:10
Laatste update: 26 augustus om 09:10

Voetbalminnend Nederland kijkt uit naar De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax die op 1 september wordt gespeeld, maar mogelijk gaat het duel in Rotterdam niet door. Hoe zit dat? VoetbalNieuws.nl geeft tekst en uitleg. 

Waarom De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax zondag mogelijk niet doorgaat

De mogelijkheid van een afgelaste Klassieker heeft alles te maken met de stakingen die de politie de laatste weken doorvoert. De politie is al meerdere keren niet aanwezig geweest tijdens wedstrijden in de afgelopen speelronde en het afgelopen weekend was het ook raak in het duel tussen FC Twente en Sparta. De kans is aanwezig dat de politie ook bij De Klassieker weigert naar het stadion te komen.

Vanwege de hooggespannen relatie tussen de fans van Feyenoord en Ajax is het vrijwel onmogelijk om het duel zonder beveiliging van politie te laten afwerken. Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, zijn politie zal steunen bij een dergelijk besluit. Normaliter worden er voor De Klassieker honderden extra manschappen ingezet bij de politie om de wedstrijd veilig te laten verlopen.

Ook De Telegraaf verwacht dat er een grote kans bestaat dat de Klassieker op zondag 1 september geen doorgang kan vinden. 'De Klassieker op losse schroeven', kopt de krant groot op maandagochtend. 'Politiemensen zijn voor deze wedstrijd de hele dag niet beschikbaar en gaan zich verzamelen voor een speciale vakbondsbijeenkomst op afstand van de Rotterdamse Kuip', zegt Maarten Brink, woordvoerder van de vier gezamenlijke politiebonden tegen De Telegraaf. Daarmee lijkt een uitgestelde Klassieker wederom een stap dichterbij.