Brighton & Hove Albion spendeerde al ruim 230 miljoen euro deze transferzomer

Aankoop acht is een feit: dit miljoenenbedrag spendeerde Brighton deze zomer al

27 augustus om 21:25
Laatste update: 27 augustus om 21:26

Brighton & Hove Albion heeft de komst van Ferdi Kadioglu bevestigd. De transfer zelf is er misschien één uit duizenden, maar de middenvelder is alweer de achtste aanwinst van het seizoen. The Seagulls hebben deze zomer al flink wat miljoenen gespendeerd en zijn naar verluidt nog niet klaar.

Kadioglu maakt voor ongeveer dertig miljoen euro de overstap van Fenerbahçe naar de Engelse club. De oud-NEC'er is alweer de achtste zomeraanwinst. Begin deze week werd Matt O'Riley voor vrijwel hetzelfde bedrag gepresenteerd bij de Premier League-club. Eerder trok de Premier League-middenmotor al Georginio Rutter, Yankuba Minteh, Mats Wieffer, Brajan Gruda, Ibrahim Osman en Malick Junior Yalcouyé aan. 

De dertig uitgegeven miljoenen voor Kadioglu worden toegevoegd aan de ruim tweehonderdmiljoen euro die al uitgegeven werd. Topaankoop is aanvaller Rutter, die voor 46,7 miljoen euro werd aangetrokken. Daar kort achter volgen voormalig Feyenoorders Minteh en Wieffer met respectievelijk 35 en 32 miljoen euro. De totale som aan inkomende transfers ligt nu dus op ruim 230 miljoen euro. In totaal werd er voor slechts 33 miljoen euro verkocht.

Transferaanwinsten Brighton Hove & Albion

Rutter, 46,7 miljoen (Leeds United)
Yankuba Minteh, 35 miljoen (Newcastle United)
Mats Wieffer, 32 miljoen (Feyenoord)
Brajan Gruda, 31,5 (Mainz 05)
Ferdi Kadioglu, 30 miljoen (Fenerbahçe)
Matt O'Riley, 29,5 miljoen (Celtic)
Ibrahim Osman 19,5 miljoen (Nordsjaelland)
Malick Junior Yalcouyé, 7 miljoen (IFK Göteborg)