Waar en hoe laat wordt de loting voor de UEFA Europa League uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt de loting voor de UEFA Europa League uitgezonden?

30 augustus om 07:00
Laatste update: 30 augustus om 07:00

Vrijdag 30 augustus is het zover: de loting voor de UEFA Europa League. Met Nederlandse clubs als AZ, FC Twente en mogelijk Ajax in de koker, belooft het een spannende dag te worden. Ajax wist zich donderdag nog te plaatsen voor de groepsfase, door af te rekenen met Jagiellonia Bialystok. Waar kun je deze loting kijken? VoetbalNieuws dient als je tv-gids!

Hoe werkt de loting van de UEFA Europa League?

Dit jaar introduceert de UEFA een vernieuwde opzet voor de Europa League, waarbij de traditionele groepsfase plaatsmaakt voor een League-fase. De 36 deelnemende teams worden verdeeld over vier potten op basis van hun UEFA-clubcoëfficiënt. Vervolgens worden er per pot twee teams getrokken, en een supercomputer bepaalt razendsnel de acht tegenstanders voor ieder team. Deze nieuwe opzet zorgt voor meer wedstrijden en een spannender verloop van de competitie.

Hoe laat begint de loting van de UEFA Europa League?

De live-uitzending begint om 12.30 uur op Ziggo Sport met een uitgebreide voorbeschouwing. Presentator Wytse van der Goot en analist Jan van Halst nemen je mee door de vernieuwde League-opzet en bespreken de kansen van AZ, FC Twente en Ajax in dit prestigieuze toernooi. De daadwerkelijke loting start om 13.00 uur, live vanuit Monaco. Hier zal bepaald worden welke tegenstanders de Nederlandse clubs treffen in hun jacht op Europees succes.

Na de Europa League-loting schakelt Ziggo Sport door naar de loting van de UEFA Conference League, die om 14.30 uur plaatsvindt. VoetbalNieuws doet tevens verslag van de loting. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.