'Domper voor Feyenoord: aanwinst mist Klassieker sowieso door spierblessure'

'Domper voor Feyenoord: aanwinst mist Klassieker sowieso door spierblessure'
27 augustus om 08:01

Feyenoord moet het mogelijk wederom een tijdje stellen zonder een belangrijke speler. Zomeraanwinst Hugo Bueno kampt momenteel met een spierblessure en moet daarom, wanneer hij doorgaat, de Klassieker van aanstaande zondag aan zich voorbij laten gaan.

Dat meldt clubwatcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad zojuist op X. Bueno wordt dit seizoen door de Rotterdammers gehuurd van Wolverhampton Wanderers, vooral om de langer geblesseerde Quilindschy Hartman op linksback te vervangen. De Spanjaard zou echter een kwetsuur hebben opgelopen die hem 'wel even aan de kant houdt'.

Bueno ontbrak afgelopen zondag al in de wedstrijdselectie van Feyenoord, dat teleurstellend met 1-1 gelijkspeelde tegen Sparta. Gijs Smal verscheen toen aan de aftrap. Een week eerder was Bueno bij zijn debuut nog zeer belangrijk voor de ploeg van trainer Brian Priske. Met een snelle assist stond hij aan de geboorte van een 1-5 overwinning op PEC Zwolle.

Komende zondag staat het thuisduel met Ajax dus op het programma voor Feyenoord. Het is nog maar zeer de vraag of die wedstrijd überhaupt doorgaat. Door stakingen zullen er namelijk geen politieagenten aanwezig zijn rondom het stadion. Naar verluidt maakt Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, dinsdag een besluit over het duel.