'Feyenoord concreet in de markt voor centrumverdediger van Juventus'

'Feyenoord concreet in de markt voor centrumverdediger van Juventus'
26 augustus om 18:26

Feyenoord zet in de laatste dagen van de transferperiode alles op alles om de defensie te versterken. De club uit Rotterdam heeft serieuze interesse getoond in Facundo González Molino, een jonge centrale verdediger van Juventus, zo meldt 1908.nl.

González, 21 jaar oud en 1.93 meter lang, wordt gezien als een goede aanvulling op de huidige verdediging, specifiek als back-up voor Dávid Hancko. De linksbenige Uruguayaan heeft een contract bij Juventus tot 2026, maar Feyenoord wil hem graag op huurbasis naar Nederland halen. Het liefst met een optie tot koop, een detail waarover beide clubs momenteel onderhandelen.

González begon zijn carrière in de jeugd van Espanyol en verhuisde later naar Valencia. Vorig jaar maakte hij voor 1,75 miljoen euro de overstap naar Juventus, maar werd direct verhuurd aan Sampdoria. Bij die club kwam hij afgelopen seizoen in dertig wedstrijden in actie. Feyenoord hoopt de deal voor 2 september rond te krijgen, waarbij ook Juventus open lijkt te staan voor een verhuur met een eventuele koopoptie.