Wanneer sluit de zomerse transfermarkt in Nederland in 2024?

Wanneer sluit de zomerse transfermarkt in Nederland in 2024?

2 september om 18:45
Laatste update: 2 september om 18:45

De transferperiode in Nederland is een cruciale tijd waarin clubs hun selecties proberen te versterken voor het nieuwe seizoen. Deze zomerse transferperiode van 2024 begon officieel op 17 juni. Nederlandse clubs hebben een ruime periode van tweeënhalve maand om nieuwe spelers te contracteren en hun selecties te optimaliseren. VoetbalNieuws vertelt je tot wanneer dat precies kan.

Transferdeadline zomer 2024

In vergelijking met de topcompetities in Europa hebben Nederlandse clubs iets meer tijd om zaken te doen. In Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk sloot de transfermarkt al op 30 augustus. Dit geeft Nederlandse clubs een voordeel, omdat buitenlandse topclubs niet meer op het laatste moment spelers uit de Eredivisie kunnen wegkapen.

In welke landen blijft de transferwindow nog langer open?

Hoewel de Nederlandse transferperiode relatief lang is, zijn er enkele Europese competities waar de markt nog langer open blijft. Clubs uit landen zoals Oostenrijk, België, Tsjechië, Zwitserland, Turkije en Griekenland kunnen na de Nederlandse deadline nog steeds spelers contracteren. Dat betekent dat Nederlandse clubs, zelfs na het sluiten van hun eigen transfermarkt, nog steeds risico lopen hun spelers te verliezen.

Wanneer sluit de zomerse transfermarkt in Nederland?

De Nederlandse transfermarkt sluit in 2024 uiteindelijk op maandag 2 september 2024 om 23.59 uur. Tot dat moment hebben de clubs de kans om hun selecties te versterken. Daarna zijn ze afhankelijk van de contractuele verplichtingen van hun spelers om het seizoen in te gaan.