Dit zijn de mogelijke tegenstanders van PSV en Feyenoord in de Champions League

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van PSV en Feyenoord in de Champions League
29 augustus om 09:17
Laatste update: 29 augustus om 09:17

PSV en Feyenoord weten donderdagavond wie hun tegenstanders worden in de vernieuwde Champions League. Beide Nederlandse clubs zitten in pot 3, waardoor ze elkaar ontlopen, maar dat betekent niet dat de weg naar succes makkelijk zal zijn. De mogelijke tegenstanders zijn onderverdeeld in vier potten op basis van eerdere resultaten. VoetbalNieuws vertelt je hoe dat in elkaar steekt.

Mogelijke Champions League-tegenstanders PSV en Feyenoord

Uit pot 1 kunnen PSV en Feyenoord rekenen op zware tegenstand. Topclubs als Manchester City, Real Madrid, Bayern München en Paris Saint-Germain staan te wachten. De clubs hebben dit seizoen al laten zien waarom ze tot de absolute elite behoren in Europa. Vooral de Duitse vertegenwoordiging is indrukwekkend met Bayern München, Borussia Dortmund en RB Leipzig.

In pot 2 treffen de Nederlandse ploegen mogelijk Arsenal, Juventus of Atlético Madrid. Club Brugge en Shakhtar Donetsk zijn ook opties die tot de verbeelding spreken. Het gevaar in deze pot komt niet alleen van de grote namen, maar ook van teams die vaak boven zichzelf uitstijgen in Europa.

De uitdaging uit pot 4 lijkt op papier misschien minder groot, maar clubs als AS Monaco, Aston Villa en VfB Stuttgart hebben genoeg kwaliteit om een verrassing te veroorzaken. Vooral AS Monaco heeft in het verleden bewezen gevaarlijk te zijn.

Wat is de potindeling van de Champions League?

Pot 1: Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City, Liverpool, Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Internazionale, Paris Saint-Germain
Pot 2: Atlético Madrid, Atalanta, AC Milan, Arsenal, Bayer Leverkusen, Benfica, Club Brugge, Juventus, Shakhtar Donetsk
Pot 3: Feyenoord, PSV, Celtic, Sporting Portugal, RB Salzburg, Young Boys, Rode Ster Belgrado, LOSC Lille, Dinamo Zagreb
Pot 4: AS Monaco, Stade Brest, Aston Villa, Bologna, Girona FC, VfB Stuttgart, Sturm Graz, Sparta Praag, Slovan Bratislava

Hoe werkt de loting voor de groepsfase van de Champions League?

De loting voor de groepsfase van de Champions League wordt vanaf het huidige seizoen op een andere manier gedaan. Hoe dat werkt, lees je hier.

Waar kun je de loting voor de groepsfase van de Champions League kijken?

De loting voor de groepsfase van de Champions League begint donderdag 29 augustus om 18.00 uur in Monaco. In dit artikel lees je hoe je het in z'n geheel live kunt volgen.