'Feyenoord sluit deal met Juventus en heeft volgende zomeraanwinst binnen'

'Feyenoord sluit deal met Juventus en heeft volgende zomeraanwinst binnen'

27 augustus om 11:15
Laatste update: 27 augustus om 11:50

Feyenoord heeft haar volgende zomeraanwinst binnen. Transferexpert Gianluca Di Marzio meldt dat Juventus de verhuur van Facundo González aan de Rotterdammers heeft afgerond, met een koopoptie van ongeveer zes miljoen euro. Even later kwam De Telegraaf met het nieuws dat de Uruguayaan dinsdag al in De Kuip zou zijn om zijn transfer te bezegelen.

Beide clubs hebben een akkoord bereikt over de 21-jarige verdediger, die in eerste instantie wordt gezien als back-up achter bijvoorbeeld Dávid Hancko. Wanneer hij een bepaald aantal wedstrijden speelt voor de ploeg van trainer Brian Priske, kan de koopoptie verplicht worden.

Maandagavond kwam de mogelijke transfer van González voor het eerst aan het licht, door berichtgeving van 1908.nl. Een dag later lijkt alles in stroomversnelling te zijn gegaan en wordt alles in gereedheid gebracht om de 1,93 meter lange mandekker naar Rotterdam de laten vliegen. Hij heeft nog een contract voor twee jaar bij Juventus, dat hem in 2023 overnam van Valencia. Vorig seizoen werd hij door De Oude Dame verhuurd aan Sampdoria in de Serie B.