Nottingham Forest richt pijlen op Brobbey na mislopen Giménez

Opvallend gerucht: Nottingham Forest richt pijlen op Brobbey na mislopen Giménez

27 augustus om 12:33

Nottingham Forest heeft zijn aandacht verlegd naar Brian Brobbey na het mislopen van Santiago Giménez, zo meldt Football Insider. De Premier League-club slaagde er niet in de Mexicaanse spits van Feyenoord te overtuigen van een transfer naar Engeland. Brobbey, die onder contract staat bij Ajax tot 2027, is nu het nieuwe doelwit van de club.

Nottingham Forest hoopte lange tijd Giménez aan te trekken, maar de Feyenoord-spits zag af van een overgang naar de City Ground, ondanks een akkoord tussen de clubs en een aantrekkelijk miljoenencontract. Eerder viel ook een poging om Eddie Nketiah van Arsenal binnen te halen in duigen vanwege de hoge salariseisen van de Engelsman.

Nu Giménez niet haalbaar blijkt, richt Forest zich op de 22-jarige Brobbey, die bekend staat als een van de grootste talenten uit de Ajax-opleiding. De Amsterdammers verkeren financieel gezien in een moeilijke situatie, wat betekent dat een last-minute verkoop van Brobbey niet uitgesloten is. Brobbey maakte vorig seizoen indruk met 22 doelpunten en twaalf assists in 43 officiële wedstrijden.

Ajax zou echter een aanzienlijke transfersom verlangen voor Brobbey, wat betekent dat Nottingham Forest diep in de buidel zal moeten tasten om de spits naar Engeland te halen. Het is nog onduidelijk hoe concreet de interesse van Forest zal worden in de laatste dagen van de transferperiode.