Hierdoor is de transfer van Eriksen naar Ajax erg moeilijk

'Eriksen terug naar Ajax: hierdoor is de mogelijke transfer 'niet aan de orde''

27 augustus om 16:38

Ajax kan een terugkeer van Christian Eriksen niet realiseren. Ondanks de interesse vanuit Amsterdam maakt de huidige financiële situatie een transfer onmogelijk. The Athletic meldt dat Ajax heeft aangegeven de middenvelder van Manchester United niet te kunnen betalen.

Eriksen, die momenteel geen speeltijd krijgt van manager Erik ten Hag, zou bij een eventuele transfer een transfersom van ongeveer 5,8 miljoen euro kosten. Daarnaast verdient de Deen zes miljoen euro meer dan het salarisplafond van Ajax toestaat. Dit vormt een onoverkomelijke hindernis voor de Amsterdammers, die momenteel niet over voldoende middelen beschikken om deze uitgave te rechtvaardigen. Technisch directeur Alex Kroes kan pas handelen zodra er spelers verkocht worden.

Voetbal International-journalist Tim van Duijn bevestigde maandagavond dat er op dit moment geen aanbiedingen voor Eriksen zijn gedaan. Hoewel Eriksen al eerder door Manchester United actief bij Ajax werd aangeboden, maakt het salaris van de 32-jarige middenvelder een terugkeer vooralsnog onmogelijk.