Wanneer wordt de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax mogelijk ingehaald?

Wanneer wordt de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax mogelijk ingehaald?

28 augustus om 16:55
Laatste update: 28 augustus om 16:55

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, die oorspronkelijk gepland stond voor zondag 1 september, is afgelast vanwege een aangekondigde politiestaking. De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, besloot na overleg met de lokale driehoek dat de veiligheid van zowel spelers als supporters zonder politie-inzet niet gegarandeerd kan worden. Dit besluit heeft nu geleid tot onzekerheid over wanneer de wedstrijd ingehaald kan worden. VoetbalNieuws probeert enige orde in de chaos te scheppen.

Wanneer wordt de Klassieker ingehaald?

Optie 1: tijdens de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker
De KNVB hoopt dat de stakingen snel worden opgelost, zodat de wedstrijd alsnog op korte termijn kan worden gespeeld. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan zijn er enkele alternatieven. Een optie is om de wedstrijd in te halen tijdens de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker, op een doordeweekse avond eind oktober (dinsdag 29, woensdag 30 of donderdag 31 oktober). Deze mogelijkheid biedt ruimte omdat zowel Feyenoord als Ajax in die ronde nog niet in actie hoeven te komen.

Optie 2: begin december
Een andere mogelijkheid is begin december, in de week van dinsdag 3 tot en met donderdag 5 december. Dit is echter een krappe periode, omdat de speelkalender vanwege de uitgebreide Champions League al behoorlijk vol zit. De kans is groot dat, indien de wedstrijd voor de winterstop wordt ingehaald, dit zal gebeuren op een doordeweekse avond, wat voor zowel supporters als de betrokken instanties verre van ideaal is.

De definitieve beslissing over de nieuwe datum hangt af van verdere ontwikkelingen rondom de stakingen en overleg tussen de KNVB, de clubs en de gemeente Rotterdam. Tot die tijd blijft het onzeker wanneer de Klassieker daadwerkelijk zal worden gespeeld.