Barça treft angstgegner: dit is wanneer de ploeg voor het laatst won bij Vallecano

Barça treft angstgegner: Dit is wanneer de ploeg voor het laatst won bij Vallecano
27 augustus om 20:22
Laatste update: 27 augustus om 20:26

FC Barcelona speelt vanavond een uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano, een tegenstander waar de Catalanen het de afgelopen jaren behoorlijk lastig mee hebben gehad. Sinds hun laatste overwinning in januari 2021 in de Copa del Rey (1-2) hebben ze geen uitwedstrijd meer kunnen winnen tegen Rayo Vallecano.

De afgelopen vier ontmoetingen in LaLiga verliepen moeizaam voor Barcelona. In april 2023 verloren ze met 2-1 op bezoek bij Rayo, terwijl ze in november 2023 niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel. Ook in de seizoenen daarvoor had Barcelona het zwaar: in april 2022 verloor het met 0-1 in Camp Nou en in oktober 2021 gingen de Catalanen eveneens met 1-0 onderuit in Vallecas.

Wanneer won FC Barcelona voor het laatst op bezoek bij Rayo Vallecano?

In de Copa del Rey op 27 januari 2021 won FC Barcelona met 1-2 van Rayo Vallecano. Rayo kwam verrassend op voorsprong in de 63e minuut via Francisco Garcia, maar Barcelona herstelde zich snel. Lionel Messi maakte in de 69e minuut gelijk en Frenkie de Jong bezorgde Barcelona in de 80e minuut de overwinning met een beslissende treffer voor het team waar Ronald Koeman eindverantwoordelijk voor was.