'Overbodige Ajacied kan op interesse rekenen uit Spanje en Frankrijk'

'Overbodige Ajacied kan op interesse rekenen uit Spanje en Frankrijk'
27 augustus om 23:17
Laatste update: 27 augustus om 23:24

Owen Wijndal staat in de belangstelling van Real Valladolid en Stade Brest, die de linksback van Ajax voor één seizoen willen huren. Ajax, dat de speler het liefst wil verkopen, staat inmiddels open voor een tijdelijk vertrek, zo meldt De Telegraaf.

Wijndal, die in 2022 voor tien miljoen euro overkwam van AZ, komt niet voor in de plannen van de nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli. De linksback werd zelfs met enkele medespelers teruggezet naar Jong Ajax.

Met een mogelijk vertrek van Wijndal kan Ajax een besparing van circa 2,5 miljoen euro op zijn salaris realiseren. Na een teleurstellende periode bij Ajax, waarbij hij slechts 32 wedstrijden speelde en zes assists gaf, krijgt Wijndal nu de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen in Spanje of Frankrijk. De linksback kan binnenkort beslissen tussen een verhuur aan Real Valladolid of Stade Brest.

Vorig seizoen werd de verdiger al vehuurd aan het Belgische Royal Antwerp. In België presteerde Wijndal naar behoren, maar in Amsterdam heeft hij de goede lijn niet meer door kunnen zetten.