Alles over Joel Ndala van Manchester City

Wie is Joel Ndala, het Manchester City-talent dat door PSV is gepresenteerd?

3 september om 11:10
Laatste update: 3 september om 11:04

PSV heeft Joel Ndalao binnen weten te halen. De Eindhovenaren hebben naar een huurdeal gesloten met optie tot koop. Wie is dit achttienjarige talent eigenlijk? VoetbalNieuws.nl zoekt het voor je uit.

Achtergrond en informatie

Ndala wordt op 31 mei 2006 geboren in Manchester. Hij groeide op in Frankrijk, om vervolgens weer op jonge leeftijd terug te keren naar Engelse plaatse Stoke-on-Trent. Daar speelde hij nooit voor de bekende club Stoke City uit die plaats vandaan komt, maar op tienjarige leeftijd ging hij al aan de slag bij Manchester City.

In juli 2022 tekende Ndala zijn eerste profcontract bij Manchester City en eind 2023 mocht hij met de hoofdmacht meereizen naar Saudi-Arabië, waar het WK voor clubteams werd gespeeld. In totaal speelde Ndala al 68 wedstrijden bij de beloften van de Engelse landskampioen. Daar maakte hij twintig goals en gaf elf assists in 68 wedstrijden. Ndala is ook vertegenwoordigd in de Engelse jeugdelftallen.

Afgelopen zomer mocht Ndala ook met Manchester City mee naar de Verenigde Staten. De aanvaller maakte zelfs zijn officieuze debuut onder Pep Guardiola in de vriendschappelijke wedstrijd met Celtic. Dat kwam mede doordat veel spelers nog van hun vakantie aan het genieten waren vanwege het EK, maar toch.

Wat voor spelers is Ndala?

Ndala is een rechtsbenige speler die zowel op links- als rechtsbuiten uit de voeten kan. De Engelsman is een lichtvoetige snelle speler met een dribbel. Omdat Ajax genoemd wordt is de vergelijking met Carlos Forbs al snel gemaakt, maar op het eerste oog lijkt Ndala wel een ander soort speler. Het is allemaal net een tikkeltje technischer en verfijnder, maar Ndala lijkt ook iets minder doelgericht dan dat Forbs in de jeugdelftallen was. Ndala wordt in eerste instantie gehuurd van Manchester City, maar er is een koopoptie van zeven miljoen euro verwerkt in de deal. Dat bedrag kan nog oplopen tot tien miljoen euro.