Bijzonder verdrietig: Uruguayaanse Juan Izquierdo (27) overleden wegens hartfalen

Bijzonder verdrietig: Uruguayaanse Juan Izquierdo (27) overleden na hartfalen

28 augustus om 08:38
Laatste update: 28 augustus om 08:45

Triest, heel triest nieuws uit Zuid-Amerika. De Uruguayaanse verdediger Juan Izquierdo is op 27-jarige leeftijd overleden als gevolg van een incident tijdens het Copa Libertadores-duel tussen zijn club Nacional en São Paulo.

Een week geleden speelden São Paulo en Nacional tegen elkaar in de Copa Libertadores. Iets voor tijd ging Izquierdo naar het gras terwijl er niemand bij hem in de buurt stond. De Uruguayaan was buiten bewustzijn en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het bleek de plek waar hij de rest van zijn leven door zou brengen, want in de nacht van dinsdag op woensdag is hij overleden aan de hartstilstand die verband houdt met hartritmestoornissen.

In Uruguay houden ze komend weekend rekening met het overlijden van Izquierdo. Alle competitiewedstrijden in het Zuid Amerikaanse land zijn afgelast. 'Heel Nacional rouwt om zijn ondragelijke verlies. Juan, je zal voor altijd bij ons blijven’, aldus de werkgever van Izquierdo in een statement.

Izquierdo doorliep zijn carrière voornamelijk in zijn geboorteland. Peñarol, Wanderers, Nacional, Liverpool Montevideo en het Mexicaanse San Luis zijn de clubs waar hij voor heeft gespeeld.