Hierom wil Saudi-Arabië naast het WK voetbal ook de Olympische Spelen organiseren

Hierom wil Saudi-Arabië naast het WK voetbal ook de Olympische Spelen organiseren

28 augustus om 12:37

Saudi-Arabië heeft zijn zinnen gezet op het organiseren van de Olympische Spelen, naast de eerder binnengehaalde grote sportevenementen zoals het WK voetbal 2034. Prins Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud liet weten dat het land zich voorbereidt op steeds meer sportevenementen, met de Olympische Spelen als mogelijke volgende stap. "Maar, pas als we er klaar voor zijn", voegde hij toe.

Welke grote sportevenementen organiseert Saudi-Arabië?

De afgelopen jaren heeft Saudi-Arabië fors geïnvesteerd in de sportwereld om zichzelf wereldwijd te profileren. Het aantrekken van internationale voetbalsterren zoals Cristiano Ronaldo, die in 2022 naar Al-Nassr vertrok, is daar een voorbeeld van. Het land heeft ook al de organisatie van de Aziatische Winterspelen in 2029 en de eerste Olympische Spelen voor e-sporten in 2025 op de agenda staan.

Wanneer wil Saudi-Arabië de Olympische Spelen organiseren?

Het koninkrijk lijkt ook een serieuze kandidaat voor de Olympische Spelen van 2036. Naast Saudi-Arabië overwegen landen zoals Qatar en Egypte een bod uit te brengen. Ook Indonesië, Turkije, India en Chili hebben al aangegeven interesse te hebben in dit mondiale evenement. De komende Olympische Zomerspelen vinden in 2028 in Los Angeles en in 2032 in Brisbane plaats.